Diagninide - službena uputstva za upotrebu

Oblik doziranja - tablete: pločaste cilindrične boje, bijele boje s kremastim ili žućkastim nijansama (tablete 0,5 i 2 mg) ili od svijetložute do žute isprepletene (tablete od 1 mg), sa nagibom (10 kom. U konturnim stanicama paketi, u kartonskoj kutiji 2 ili 6 paketa).

Sastav 1 tableta:

 • aktivna tvar: repaglinid - 0,5, 1 ili 2 mg,
 • pomoćne tvari: meglumin, kalijev polakrilin, mikrokristalna celuloza, laktoza monohidrat, magnezijev stearat, koloidni silicijev dioksid, poloksamer i žute tablete za žuto željezo - 1 mg u tabletama.

Indikacije za uporabu

Dijagninid je namijenjen liječenju šećerne bolesti tipa 2 u slučaju neučinkovite dijetalne terapije, gubitka težine i tjelesne aktivnosti. Koristi se kao monoterapija ili u kombinaciji s tiazolidindionima ili metforminom, ako tijekom monoterapije jednim od lijekova - repaglinida, metformina ili tiazolidindiona - nije postignuta zadovoljavajuća glikemijska kontrola.

Kontraindikacije

 • nedostatak laktaze, netolerancija na laktozu, malapsorpcija glukoze i galaktoze,
 • zarazne bolesti, velike kirurške intervencije ili druga stanja koja zahtijevaju terapiju inzulinom,
 • dijabetička ketoacidoza,
 • dijabetička prekoma i koma,
 • dijabetes tipa 1
 • teška disfunkcija jetre,
 • starost do 18 godina
 • trudnoća i dojenje,
 • istodobna primjena gemfibrozila,
 • poznata preosjetljivost na bilo koju od komponenti lijeka.

 • febrilni sindrom
 • kronično zatajenje bubrega
 • blaga i umjerena disfunkcija jetre,
 • alkoholizam,
 • pothranjenost,
 • opće ozbiljno stanje.

Klinička ispitivanja primjene repaglinida u bolesnika mlađih od 18 godina i starijih od 75 godina nisu provedena.

Doziranje i primjena

Lijek je propisan uz fizičku aktivnost i dijetsku terapiju.

Uzmite Diagnlinid unutra, po mogućnosti 15 minuta prije glavnog obroka, ali također je moguće u rasponu od 30 minuta do neposrednog početka obroka.

Optimalna doza za svakog pacijenta odabire se pojedinačno, ovisno o razini glukoze u krvi.

Liječenje se preporučuje započeti s dnevnom dozom od 0,5 mg. Ako je prije toga pacijent primio drugo oralno hipoglikemijsko sredstvo, tada je preporučena početna doza 1 mg dnevno. Ako je potrebno, prilagodite dozu jednom u 1-2 tjedna. Prosječna dnevna doza je 4 mg 3 puta dnevno. Najveća dopuštena dnevna doza iznosi 16 mg.

Prijelaz na Diagninid iz drugih oralnih lijekova može se obaviti odmah. Međutim, nije utvrđen točan omjer doze dvaju lijekova, stoga se ne preporučuje prekoračenje početne doze od 1 mg.

U slučajevima kada se Diaglinid koristi kao dio složene terapije, koristi se ista početna doza kao i za monoterapiju. Nadalje, doze svakog lijeka prilagođavaju se pojedinačno, ovisno o postignutoj razini glukoze u krvi.

Diagninid: cijene u internetskim ljekarnama

Kartica Diagninid. 1mg n30

Diagninid 1 mg tablete 30 kom.

DIAGLINID 1mg 30 kom. tablete

Podaci o lijeku su generalizirani, daju se u informativne svrhe i ne zamjenjuju službene upute. Samo-lijek je opasan za zdravlje!

Težina ljudskog mozga je oko 2% ukupne tjelesne težine, ali troši oko 20% kisika koji ulazi u krv. Ta činjenica čini ljudski mozak izuzetno osjetljivim na oštećenja uzrokovana nedostatkom kisika.

Tijekom života prosječna osoba proizvodi ne manje od dva velika bazena sline.

Naši bubrezi mogu očistiti tri litre krvi u jednoj minuti.

Čak i ako čovjekovo srce ne tuče, tada može dugo živjeti, kao što nam je pokazao norveški ribar Jan Revsdal. Njegov "motor" zaustavio se 4 sata nakon što se ribar izgubio i zaspao u snijegu.

Prema studijama, žene koje piju nekoliko čaša piva ili vina tjedno imaju povećan rizik od raka dojke.

Karijes je najčešća zarazna bolest na svijetu s kojom se čak ni gripa ne može natjecati.

Kada se ljubavnici poljube, svaki od njih izgubi 6,4 kcal u minuti, ali istodobno razmjenjuju gotovo 300 vrsta različitih bakterija.

U Velikoj Britaniji postoji zakon prema kojem kirurg može odbiti obavljanje operacije na pacijentu ako puši ili ima prekomjernu težinu. Osoba bi se trebala odreći loših navika, a onda, možda, neće trebati kirurška intervencija.

Ako se smiješite samo dva puta dnevno, možete sniziti krvni tlak i smanjiti rizik od srčanih i moždanih udara.

Ljudski želudac čini dobar posao sa stranim predmetima i bez medicinske intervencije. Poznato je da želučani sok otapa čak i kovanice.

Ako je vaša jetra prestala raditi, smrt bi nastupila u roku jednog dana.

Postoje vrlo zanimljivi medicinski sindromi, poput opsesivnog gutanja predmeta. U želucu jednog pacijenta koji boluje od ove manije otkriveno je 2500 stranih predmeta.

Poznati lijek "Viagra" izvorno je razvijen za liječenje arterijske hipertenzije.

Znanstvenici sa Sveučilišta Oxford proveli su niz studija tijekom kojih su došli do zaključka da vegetarijanstvo može biti štetno za ljudski mozak, jer dovodi do smanjenja njegove mase. Stoga znanstvenici preporučuju da u potpunosti ne isključuju ribu i meso iz svoje prehrane.

Prema istraživanju WHO-a, svakodnevni polusatni razgovor na mobitelu povećava vjerojatnost razvoja tumora na mozgu za 40%.

Prvi val cvatnje privodi se kraju, ali cvjetajuća stabla bit će zamijenjena travama od početka lipnja, što će uznemiriti oboljele od alergije.

Oblik doziranja:

Jedna tableta sadrži:
aktivna tvar: repaglinid u smislu 100% tvari - 0,5 mg, 1 mg i 2 mg,
Pomoćne tvari: poloksamer (tip 188) 3 mg 3 mg ili 3 mg, meglumin 10 mg 10 mg ili 13 mg, laktoza monohidrat 47,8 mg, 47,55 mg ili 61,7 mg, mikrokristalna celuloza 33,7 mg, 33,45 mg ili 45 mg, kalij polakrilin 4 mg 4 mg ili 4 mg, koloidni silicijev dioksid 0,5 mg 0,5 mg ili 0,7 mg, magnezijev stearat 0,5 mg 0,5 mg, odnosno 0,6 mg.

Okrugle pločaste cilindrične tablete lica bijele boje sa sivkastom ili žućkastom nijansom. Ugrožene su tablete od 1 mg

Farmakološka svojstva

Farmakodinamiku.
Oralno hipoglikemijsko sredstvo potiče oslobađanje inzulina iz funkcionalnih beta stanica gušterače. Blokira ATP-ovisne kanale u membrani beta stanica putem ciljnih proteina, što dovodi do depolarizacije beta stanica i otvaranja kalcijevih kanala. Pojačani priliv kalcijevih iona potiče lučenje inzulina.
U bolesnika sa šećernom bolešću tipa 2, opaža se inzulinotropni odgovor na unos hrane unutar 30 minuta nakon uzimanja. To osigurava smanjenje koncentracije glukoze u krvi tijekom cijelog razdoblja unosa hrane. U tom se slučaju koncentracija repaglinida u plazmi brzo smanjuje, a 4 sata nakon uzimanja lijeka u plazmi bolesnika s dijabetesom tipa 2 otkrivaju se niske koncentracije repaglinida. Kod primjene repaglinida u rasponu doza od 0,5 do 4 mg, primjećuje se smanjenje koncentracije glukoze u ovisnosti o dozi.

Farmakokinetika.
Ako se uzima oralno, apsorpcija repaglinida iz gastrointestinalnog trakta je velika. Vrijeme postizanja maksimalne koncentracije je 1 sat. Prosječna bioraspoloživost repaglinida je 63% (koeficijent varijabilnosti je 11%). Budući da se titriranje doze repaglinida provodi ovisno o odgovoru na terapiju, interindividualna varijabilnost ne utječe na učinkovitost terapije. Volumen distribucije - 30 l. Komunikacija s proteinima plazme - 98%. Potpuno se metabolizira u jetri izlaganjem CYP3A4 neaktivnim metabolitima. Izlučuje se uglavnom žuči, bubrezima - 8% u obliku metabolita, kroz crijeva - 1%. Poluvrijeme eliminacije je 1 sat.
Zatajenje jetre. Primjena repaglinida u uobičajenim dozama u bolesnika s oštećenom funkcijom jetre može dovesti do veće koncentracije repaglinida i njegovih metabolita nego u bolesnika s normalnom funkcijom jetre. U tom je pogledu primjena repaglinida kontraindicirana u bolesnika s teškim oštećenjem jetre, a u bolesnika s oštećenom funkcijom jetre blage do umjerene jetre repaglinida treba koristiti oprezno. Potrebno je povećati i intervale između prilagodbe doze kako bi se točnije procijenio odgovor na terapiju.
Zatajenje bubrega. Područje ispod krivulje koncentracija-vrijeme (AUC) i maksimalna koncentracija repaglinida u plazmi (C) iste su u bolesnika s normalnom bubrežnom funkcijom i u bolesnika s oštećenom funkcijom bubrega blage ili umjerene ozbiljnosti. U bolesnika s teškim oštećenjem bubrega zabilježeno je povećanje AUC i C, međutim otkrivena je samo slaba povezanost između koncentracije repaglinida i klirensa kreatinina. Čini se da bolesnicima s oštećenom funkcijom bubrega nije potrebno prilagoditi početnu dozu. Međutim, naknadno povećanje doze kod bolesnika sa šećernom bolešću tipa 2 u kombinaciji s teškim oštećenjem bubrega, za koje je potrebna hemodijaliza, treba obaviti s oprezom.

Indikacija za upotrebu.

Dijabetes melitus tipa 2 (s poremećajem prehrane, gubitkom težine i fizičkom aktivnošću) u monoterapiji ili u kombinaciji s metforminom ili tiazolidindionima u slučajevima kada se ne može postići zadovoljavajuća glikemijska kontrola monoterapijom repaglinidom ili metforminom ili tiazolidindionima.

Doziranje i primjena.

Diagninid je propisan kao dodatak prehrani i tjelesnim aktivnostima za smanjenje koncentracije glukoze u krvi, njegovo unošenje treba ograničiti na obroke. Lijek se uzima oralno prije glavnih obroka, obično 15 minuta prije početka obroka, ali može se uzimati i u intervalu od 30 minuta prije obroka do neposrednog trenutka obroka. Doza lijeka odabire se pojedinačno za svakog pacijenta, ovisno o koncentraciji glukoze u krvi. Početna doza je 0,5 mg / dan (ako je pacijent uzimao drugi oralni hipoglikemijski lijek - 1 mg). Prilagođavanje doze provodi se jednom tjedno ili jednom svaka 2 tjedna (s naglaskom na koncentraciju glukoze u krvi kao pokazatelj odgovora na terapiju). Prosječna dnevna doza je 4 mg 3 puta dnevno, maksimalna je 16 mg / dan.
Prijenos pacijenata s terapijom drugim oralnim hipoglikemijskim lijekovima Repaglinidna terapija može se odmah provesti. Međutim, nije otkrivena točna povezanost između doze repaglinida i doze drugih hipoglikemijskih lijekova. Preporučena maksimalna početna doza repaglinida pri prijenosu s drugih hipoglikemijskih lijekova je 1 mg prije glavnog obroka.
Kombinirana terapija Repaglinid se može propisati u kombinaciji s metforminom ili tiazolidindionima u slučaju neadekvatne kontrole glukoze u krvi na monoterapiji metforminom, tiazolidindionima ili repaglinidom. U ovom se slučaju koristi ista početna doza repaglinida kao i kod monoterapije. Zatim izvršite prilagodbu doze svakog lijeka ovisno o postignutoj koncentraciji glukoze u krvi.
Posebne skupine bolesnika (pogledajte odjeljak "Posebne upute"). Ne preporučuje se propisivanje repaglinida osobama mlađim od 18 godina zbog nedostatka dovoljnih podataka o njegovoj sigurnosti i učinkovitosti u ovoj skupini bolesnika.

Sastav i oblik ispuštanja

Tablete - 1 tableta:

Aktivne tvari: repaglinid - 1 mg.

Pomoćne tvari: poloksamer - 3 mg, meglumin - 10 mg, laktoza monohidrat - 47,5 mg, mikrokristalna celuloza - 33,45 mg, kalijev polarkrilin - 4 mg, koloidni silicijev dioksid - 500 µg, magnezijev stearat - 500 µg, žuto željezo - 50 g.

Oralni hipoglikemijski lijek. Stimulira oslobađanje inzulina iz funkcionalnih β-stanica gušterače. Blokira ATP-ovisne kanale u membrani β-stanica putem ciljnih proteina, što dovodi do depolarizacije β-stanica i otvaranja kalcijevih kanala. Pojačani priliv kalcijevih iona potiče lučenje inzulina. U bolesnika sa šećernom bolešću tipa 2, opaža se inzulinotropni odgovor na unos hrane unutar 30 minuta nakon uzimanja. To osigurava smanjenje koncentracije glukoze u krvi tijekom cijelog razdoblja unosa hrane. U tom se slučaju koncentracija repaglinida u plazmi brzo smanjuje, a 4 sata nakon uzimanja lijeka u plazmi bolesnika sa šećernom bolešću tipa 2 otkrivaju se niske koncentracije repaglinida. Kod primjene repaglinida u rasponu doza od 0,5 do 4 mg, primjećuje se smanjenje koncentracije glukoze u ovisnosti o dozi.

Kada se daje, apsorpcija repaglinida iz gastrointestinalnog trakta je velika. Vrijeme dolaska do Cmax je 1 sat, a prosječna bioraspoloživost repaglinida je 63% (koeficijent varijabilnosti je 11%). Budući da se titriranje doze repaglinida provodi ovisno o odgovoru na terapiju, interindividualna varijabilnost ne utječe na učinkovitost terapije.

Distribucija i metabolizam:

Vd - 30 l. Veže se na proteine ​​u plazmi - 98%. Potpuno se metabolizira u jetri izlaganjem CYP3A4 neaktivnim metabolitima.

Izlučuje se uglavnom žuči, bubrezima - 8% u obliku metabolita, kroz crijeva - 1%. T1 / 2 - 1 sat

Farmakokinetika u posebnim kliničkim slučajevima:

Primjena repaglinida u uobičajenim dozama u bolesnika s oštećenom funkcijom jetre može dovesti do veće koncentracije repaglinida i njegovih metabolita nego u bolesnika s normalnom funkcijom jetre. U tom je pogledu primjena repaglinida kontraindicirana u bolesnika s teškim oštećenjem jetre, a u bolesnika s oštećenom funkcijom jetre blage do umjerene jetre repaglinida treba koristiti oprezno. Potrebno je povećati i intervale između prilagodbe doze kako bi se točnije procijenio odgovor na terapiju.

AUC i Cmax isti su u bolesnika s normalnom funkcijom bubrega i u bolesnika s oštećenom funkcijom bubrega, blage ili umjerene ozbiljnosti. U bolesnika s teškim oštećenjem bubrega zabilježeno je povećanje AUC-a i Cmax, međutim, pronađena je samo slaba korelacija između koncentracije repaglinida i klirensa kreatinina. Čini se da bolesnicima s oštećenom funkcijom bubrega nije potrebno prilagoditi početnu dozu. Međutim, naknadno povećanje doze kod bolesnika sa šećernom bolešću tipa 2 u kombinaciji s ozbiljnim oštećenjem bubrežne funkcije, koja zahtijeva hemodijalizu, treba obaviti s oprezom.

Oralni hipoglikemijski agens potiče oslobađanje inzulina iz funkcionalnih beta stanica gušterače. Blokira ATP-ovisne kanale u membrani beta stanica ciljanim proteinima, što dovodi do depolarizacije beta stanica i otvaranja kalcijevih kanala. Pojačani priliv kalcijevih iona inducira izlučivanje inzulina U bolesnika sa šećernom bolešću tipa 2 uočava se inzulinotropni odgovor na unos hrane u roku od 30 minuta nakon uzimanja.To osigurava smanjenje koncentracije glukoze u krvi tijekom cijelog razdoblja unosa hrane. U tom se slučaju koncentracija repaglinida u plazmi brzo smanjuje, a nakon 4 sata nakon uzimanja lijeka u plazmi bolesnika s dijabetesom tipa 2, otkrivaju se niske koncentracije repaglinida. Kod primjene repaglinida u rasponu doza od 0,5 do 4 mg, primjećuje se smanjenje koncentracije glukoze u ovisnosti o dozi.

Oralni hipoglikemijski lijek.

Diagninid je propisan kao dodatak prehrani i tjelesnim aktivnostima za smanjenje koncentracije glukoze u krvi, njegovo unošenje treba ograničiti na obroke.

Lijek se uzima oralno prije glavnih obroka, obično 15 minuta prije početka obroka, ali može se uzimati i u intervalu od 30 minuta prije obroka do neposrednog trenutka obroka.

Repaglinid se može propisati u kombinaciji s metforminom ili tiazolidindionima u slučaju neadekvatne kontrole glukoze u krvi na monoterapiji metforminom, tiazolidindionima ili repaglinidom. U ovom se slučaju koristi ista početna doza repaglinida kao i kod monoterapije. Zatim izvršite prilagodbu doze svakog lijeka ovisno o postignutoj koncentraciji glukoze u krvi.

Nuspojave dijagninida

Najčešća nuspojava je hipoglikemija, čija učestalost ovisi, kao i kod bilo koje vrste terapije šećerne bolesti, o pojedinim čimbenicima kao što su prehrambene navike, doza lijeka, tjelesna aktivnost i stres. Slijede nuspojave koje se primjećuju primjenom repaglinida i drugih oralnih hipoglikemijskih sredstava. Sve nuspojave podijeljene su u skupine prema učestalosti razvoja: često (> = 1/100 do = 1/1000 do = 1/10 000 do Cijena od 293 rubalja.

Analozi lijeka Diagninid

Analog je jeftiniji od 0 rub.

Jardins je strani lijek za liječenje dijabetesa tipa 2. Empagliflozin u količini od 25 mg po tableti djeluje kao jedina aktivna komponenta. Jardins ima kontraindikacije i dobna ograničenja, stoga se prije početka liječenja posavjetujte s liječnikom.

Analog je jeftiniji od 59 rubalja.

proizvođač: Novo Nordisk (Danska)
Obrasci za izdavanje:

 • Tablica. 1 mg, 30 kom., Cijena od 175 rubalja
 • Tablica. 2 mg, 30 kom., Cijena od 219 rubalja
Cijene za NovoNorm u internetskim ljekarnama
Uputa za uporabu

NovoNorm je pripravak u obliku tableta iz iste farmaceutske podskupine, ali s različitom aktivnom tvari. Repaglinid se ovdje koristi u dozi od 0,5 do 2 mg. Indikacije za propisivanje su slične, ali kontraindikacije se razlikuju zbog različitog DV-a u tabletama, stoga pažljivo pročitajte upute i posavjetujte se s liječnikom.

Analog je skuplji od 2219 rubalja.

proizvođač: Se razjašnjava
Obrasci za izdavanje:

 • Tab. p / obol. 100 mg, 30 kom., Cijena od 2453 rubalja
 • Tablica. 2 mg, 30 kom., Cijena od 219 rubalja
Cijene Invokana u internetskim ljekarnama
Uputa za uporabu

Novo Nordisk (Danska) NovoNorm je povoljna zamjena za Forsigi. Jedina aktivna tvar u lijeku je repaglinid. Lijek u roku od 30 minuta povećava koncentraciju inzulina u krvi. Zbog nedostatka podataka o ispitivanjima koja se provode o sigurnosti lijeka i učinkovitoj uporabi tableta u dječjoj dobnoj skupini, ne preporučuje se uporaba lijeka za djecu mlađu od 18 godina. U obliku nuspojava vrlo često se pojavljuju proljev i bol u trbuhu.

Analog je skuplji od 1908 rubalja.

proizvođač: Se razjašnjava
Obrasci za izdavanje:

 • Tab. p / obol. 10 mg, 30 kom., Cijena od 2142 rubalja
 • Tablica. 2 mg, 30 kom., Cijena od 219 rubalja
Cijene Forsiga u internetskim ljekarnama
Uputa za uporabu

Forsiga je pripravak u obliku tableta za liječenje šećerne bolesti tipa 2 na temelju dapagliflozina u dozi od 5 mg. Može se propisati uz dodatak dijabetesnoj prehrani i tjelovježbi. Forsigi ima kontraindikacije i dobna ograničenja, pažljivo pročitajte upute prije početka liječenja.

Nuspojava.

Najčešća nuspojava je hipoglikemija, čija učestalost ovisi, kao i kod bilo koje vrste terapije šećerne bolesti, o pojedinim čimbenicima kao što su prehrambene navike, doza lijeka, tjelesna aktivnost i stres. Slijede nuspojave koje se primjećuju primjenom repaglinida i drugih oralnih hipoglikemijskih sredstava.
Sve nuspojave grupirane su prema učestalosti razvoja, definirane kao: često (> 1/100 do 1/1000 do 1/10000 do

Diagninid: upute za uporabu i cijena lijeka

Diagninid je oralni hipoglikemijski lijek. Djelovanje lijeka temelji se na stimulaciji oslobađanja inzulina iz beta stanica tkiva gušterače.

Diagninid je medicinski pripravak čiji se terapeutski učinak temelji na sposobnosti glavne aktivne komponente da utječe na funkcioniranje kanala ovisnih o ATP-u u membranama staničnih membrana stanica tkiva gušterače. Aktivna komponenta blokira transportne kanale kalija i otvara kanale za transport kalcija.

Takav učinak na stanice dovodi do povećanja priliva kalcija, čiji ioni aktiviraju proces proizvodnje inzulina.

Kada lijek uzima osoba koja boluje od dijabetesa tipa 2, reakcija na inzulin primjećuje se 30 minuta nakon uzimanja lijeka.

Ova reakcija tijela na uvođenje lijeka omogućuje smanjenje količine šećera u krvnoj plazmi tijekom cijelog razdoblja unosa hrane.

Koncentracija aktivne komponente u krvnoj plazmi može se brzo povećavati i smanjivati. Nakon 4 sata nakon uzimanja lijeka, primjećuje se značajan pad njegove koncentracije u tijelu.

Lijek ima gotovo 63% bioraspoloživost. Maksimalni sadržaj aktivnog spoja uočen je u krvi sat vremena nakon uzimanja lijeka. Nakon gutanja, stupanj vezivanja proteina dostiže 98%.

Aktivni aktivni spoj lijeka potpuno se metabolizira pod utjecajem CYP3A4 u stanicama jetrenog tkiva. U procesu metabolizma spoj postaje neaktivan. Izlučivanje metabolita vrši se putem žuči i putem izlučujućeg sustava putem bubrega.

Sastav lijeka, oblik oslobađanja i pakiranje

Lijek je dostupan u obliku bijelih tableta, koje mogu imati krem ​​ili žućkasti ton. Oblik tableta je ravno cilindričan, na tabletama je preša. Ovisno o količini aktivne tvari, boja pripravka razlikuje se u boji.

Glavna komponenta lijeka je repaglinid. Kada je njegov sadržaj u sastavu tablete 50 μg, boja tableta je bijela.

Ako tableta sadrži 1 mg aktivnog sastojka, boja lijeka je svijetložuta ili žuta.

Ako u sastavu lijeka postoji aktivni sastojak u volumenu od 2 mg, tablete su obojane bijelom kremom ili žutim tonom.

Pored glavne aktivne tvari, u sastav medicinskog proizvoda nalaze se i sljedeće komponente:

 1. Poloksamera.
 2. Meglumina.
 3. Monohidrat laktoze.
 4. Celuloze.
 5. Poliakrilin kalij.
 6. Silicijev dioksid magnezijev stearat.

Ovaj pripravak koristi se u pripravku sa 500 µg aktivnog sastojka. Ako pripravak sadrži posljednjih 1 mg, na pomoćne komponente dodaje se bojilo. Kao boja koristi se željezni oksid žuti.

Za prodaju potrošačima, svi oblici lijeka su pakirani u blister pakiranje. Svako pakiranje sadrži 10 tableta.

Stanično pakiranje je pakirano u kartonske kutije, koje također sadrže upute za uporabu lijeka.

Indikacije, kontraindikacije za uporabu lijeka

Glavna indikacija za uporabu uputstva za diklinid ukazuje na prisutnost dijabetesa tipa 2.

Ovaj se lijek koristi u terapeutske svrhe ako uporaba posebne dijetalne hrane i mjere za smanjenje tjelesne težine i umjerenog fizičkog napora na pacijentovom tijelu nisu omogućili postizanje željenog pozitivnog rezultata.

Lijek se može koristiti tijekom liječenja, i kao glavni lijek tijekom monoterapije, i kao jedna od komponenti kada se koristi u procesu liječenja kompleksne terapije.

Kada se provodi složena terapija, lijek se može koristiti u kombinaciji s metforminom i tiazolidindionima.

Kao i svaki lijek, i Diclinid ima niz značajnih kontraindikacija koje mogu ograničiti mogućnost upotrebe lijeka za liječenje dijabetesa.

Glavne takve kontraindikacije za uporabu u skladu s uputama za uporabu su sljedeće:

 • prisutnost u pacijentovom tijelu šećerne bolesti tipa 1,
 • prisutnost znakova dijabetičke ketoacidoze u pacijenta,
 • prisutnost zaraznih bolesti u tijelu,
 • opsežna operacija koja zahtijeva prijelaz na uporabu inzulinske terapije,
 • ozbiljno oštećenje bubrega,
 • prisutnost manjka laktoze i njegove netolerancije,
 • razdoblje gestacije,
 • dječja i tinejdžerska dob pacijenta,
 • prisutnost preosjetljivosti na komponente lijeka.

Oprez zahtijeva uporabu lijeka ako postoji kršenje u radu jetre u tijelu.

Poseban oprez treba biti oprezan tijekom uzimanja lijeka, ako pacijent nema dobru prehranu ili je prisutno bubrežno zatajenje u tijelu, potrebno je pažljivo koristiti lijek i pacijentima koji pate od alkoholizma.

Upute za uporabu lijeka

Diagninid je namijenjen uporabi u procesu liječenja dijabetes melitusa tipa 2 u kombinaciji s fizičkom aktivnošću i prehranom. Glavni cilj lijeka je održavanje glikemijskog indeksa u tijelu u granicama bliskim fiziološki određenim.

Lijek treba uzimati istodobno s jelom, preporučuje se da prvo uzimate lijek u potrebnoj dozi, a nakon 15 minuta jedete hranu.

Liječnik odabire dozu lijeka za svakog pacijenta pojedinačno, uzimajući u obzir karakteristike pacijentovog tijela i indeks hiperglikemije.

Najčešće, početna doza koja se preporučuje za primjenu iznosi 0,5 mg dnevno, ako je pacijent prethodno uzimao druga hipoglikemijska sredstva, tada je preporučena doza lijeka 1 mg. Prilagođavanje doze trebalo bi provoditi tjedno ili barem jednom svaka dva tjedna.

Prosječna doza koja se koristi u liječenju je 4 mg dnevno, a maksimalna doza nije veća od 16 mg dnevno.

Kada se lijek koristi kao komponenta u kombiniranoj terapiji, može se koristiti u kombinaciji s metforminom ili tiazolidindionima. Kod provođenja kombinirane terapije, doze ostaju iste kao tijekom monoterapije.

S daljnjim liječenjem, prilagođena doza se prilagođava.

Korekcija se provodi u jednom ili drugom smjeru, ovisno o razini glikemije u tijelu pacijenta s dijabetesom tipa 2.

Nuspojave i predoziranje lijeka

Najčešća nuspojava koja se susreće tijekom liječenja lijekom je pojava znakova hipoglikemije kod pacijenta koji boluje od dijabetesa melitusa. Učestalost pojave ove nuspojave ne ovisi samo o doziranju lijeka, već i o individualnim karakteristikama pacijentovog tijela.

Uz to, pojava nuspojava povezanih s radom različitih sustava i organa osobe.

Ovisno o učestalosti pojavljivanja, sve nuspojave mogu se podijeliti u nekoliko velikih skupina - česte, rijetke, rijetke, vrlo rijetke i nepoznate.

Lijek može izazvati sljedeće nuspojave:

 1. Imunološke reakcije u obliku svrbeža, osipa i urtikarije.
 2. Hipoglikemijsko stanje i stanje hipoglikemije s gubitkom svijesti.
 3. U rijetkim slučajevima vidno je oštećenje vida kod dijabetesa. Ova nuspojava uočena je na samom početku lijeka.
 4. Poremećaji u radu kardiovaskularnog sustava.
 5. Bol u trbuhu, oslabljena funkcija jetre
 6. Povećana aktivnost jetrenih enzima.

Kada se dogodi predoziranje, u tijelu se najčešće razvija stanje hipoglikemije, što je popraćeno sljedećim simptomima:

 • pojava gladi,
 • pojačano znojenje
 • povećanje otkucaja srca,
 • glavobolja,
 • depresija
 • oštećen govor i vid.

Liječenje predoziranja je povećati razinu glukoze u tijelu uzimanjem dekstroze i lako probavljivih ugljikohidrata.

Trošak lijeka, njegovi analozi i recenzije o lijeku

Cijena lijeka na teritoriju Ruske Federacije uvelike ovisi o regiji u kojoj se lijek prodaje, a u prosjeku je oko 200-220 rubalja po pakiranju. U ljekarnama se lijek izdaje na recept.

Lijek treba čuvati izvan dohvata djece. Mjesto skladištenja lijeka treba zaštititi od sunčeve svjetlosti. Temperatura skladištenja lijeka ne smije biti veća od 25 Celzijevih stupnjeva. Rok trajanja lijeka je 2 godine.

O Diaglinidu možete pronaći razne preglede pacijenata koji su koristili ovaj lijek u procesu liječenja dijabetesa tipa 2. Međutim, većina je kritika pozitivna.

Ova činjenica ukazuje da je lijek dovoljno učinkovit za praćenje glikemije u plazmi. Prisutnost negativnih recenzija o lijeku najčešće je povezana s kršenjima doziranja lijeka i uvjetima uzimanja lijeka, koji su preporučili od strane liječnika.

Najčešći analozi lijeka su NovoNorm i Repaglinid.

U videu u ovom članku stručnjak će vam reći kako sniziti šećer u krvi.

Oblik otpuštanja, sastav i pakiranje

Tablete su žućkaste boje. Dostupno u tri oblika doziranja aktivne tvari: 500 mcg, 1 i 2 mg.

 • poloksamer,
 • meglumin,
 • laktoza monohidrat,
 • mikrokristalna celuloza,
 • kalijum polakrilin,
 • silika koloidni
 • magnezijev stearat.

Pakiranje u blistere od 15 komada, u kartonskom pakovanju može biti 2 ili 6 blistera.

Farmakološko djelovanje

Oralni hipoglikemijski lijek. Djeluje brzo, ali učinak je kratkotrajan. Repaglinid potiče proizvodnju inzulina od strane beta stanica gušterače. To povećava priliv kalcija, koji također doprinosi proizvodnji hormona. Učinak se očituje već pola sata nakon uzimanja pilula s hranom, koncentracija glukoze u krvi postaje niža i stabilnija.

Farmakokinetika

Apsorbira se iz gastrointestinalnog trakta. Maksimalna koncentracija dostiže se sat vremena nakon uzimanja lijeka. Metabolizira se u stanicama jetre. Izlučuje se sa žuči, kao i kroz crijeva i bubrege. Poluvrijeme eliminacije je 1 sat.

Šećerna bolest tipa 2 s neučinkovitom prehranom i složenim fizičkim vježbama.

Koristi se i u monoterapiji i u kombiniranom liječenju.

Upute za uporabu (metoda i doziranje)

Propisan je kao dodatno sredstvo prehrani i skup vježbi za smanjenje šećera u krvi. Ponesite s hranom ili 15 minuta prije nje. Doziranje bira liječnik na temelju svjedočenja i individualnih potreba tijela. Početna doza je 500 mcg dnevno. Ispravite jednom ili dva puta tjedno da biste isključili razvoj nuspojava.Prosječna dnevna potreba obično je 4 mg u 3 podijeljene doze. Maksimalno - 16 mg dnevno. Prijenos s drugog hipoglikemijskog lijeka omogućuje vam da odmah uzmete dozu od 1 mg.

U kombinaciji s metforminom i tiazolidindionima posebno je učinkovit. Dozira se slično monoterapiji.

Predozirati

Može dovesti do razvoja hipoglikemije. Njeni simptomi: slabost, blijeda koža, mučnina, povraćanje, gubitak svijesti (do kome), glad, itd. Blaga hipoglikemija može se ukloniti šećerom. S umjerenim i teškim oblikom, trebat će vam injekcija glukagona ili otopina dekstroze. nakon što se osoba mora oporaviti, treba ga hraniti hranom sa sadržajem ugljikohidrata. Svakako se posavjetujte s liječnikom kako biste prilagodili dozu.

Interakcija lijekova

Pojačajte učinak "Diagninid":

 • gemfibrozil,
 • klaritromicin,
 • trimetoprim,
 • ketokonazol,
 • rifampicin,
 • ostali hipoglikemijski lijekovi,
 • neselektivni beta blokatori,
 • itrakonazol,
 • ciklosporin,
 • NSAR,
 • MAO i ACE inhibitori,
 • etanol,
 • salicilati,
 • oktreotidom,
 • anabolički steroidi.

 • oralni kontraceptivi
 • karbamazepin,
 • rifampicin,
 • Tiazidi,
 • barbiturati,
 • hormoni štitnjače,
 • GCS
 • danazol,
 • simpatomimetici.

Beta-blokatori sposobni su maskirati simptome hipoglikemije. Ako pacijent uzme bilo koji od gore navedenih sredstava, svakako mora obavijestiti stručnjaka tako da odluči o imenovanju terapije.

Posebne upute

Upotrebljava se s oprezom kada:

 • groznica,
 • oslabljena funkcija jetre,
 • alkoholizam,
 • teška fizička kondicija i nedostatak prehrane.

S kombiniranom terapijom povećava se rizik od hipoglikemije.

Neki uvjeti (opsežne opekline, kirurške intervencije, pogoršanje kroničnih i zaraznih bolesti) mogu zahtijevati prelazak na inzulin.

Važno je redovito uzimati testove i pratiti svoje stanje. Pacijent bi trebao znati simptome hipoglikemije i ketoacidoze, ako se sumnja da se razvijaju, morate odmah konzultirati liječnika.

Rizik od razvoja hipoglikemije veći je s:

 • naprezanja,
 • povećani fizički napor,
 • letovi i promjena vremenskih zona,
 • istodobna primjena određenih lijekova.

Može utjecati na sposobnost upravljanja vozilima, pa se pitanje vožnje automobila tijekom terapije repaglinidom odlučuje u suradnji s liječnikom.

Izdaje se samo na recept!

Usporedba s analogima

Ovaj lijek ima niz analoga i u sastavu i u svojstvima. Trebali biste ih razmotriti za usporedbu učinka.

"NovoNorm". Lijek na bazi repaglinida. Postoje i tri oblika otpuštanja. Cijena - od 180 rubalja po paketu. Proizvođač - "Novo Nordisk", Danska. Potpuni je analog "Diaglinida" u sastavu i svojstvima. Pristupačni lijek, učinkovit, popis kontraindikacija je isti. Nije pogodno za djecu, starije i trudnice.

"Diabeton MV". Aktivna komponenta je gliklazid. Cijena je 300 rubalja i više. Proizvodi tvrtku "Servier", Francuska. Blizak je po svom učinku. Mnoge kontraindikacije i nuspojave. Nije pogodno za sve pacijente, posebno ne preporučuje se starijim osobama.

"Glyukobay". Tablete na bazi akarboze. Cijena pakiranja je od 500 rubalja (ovisno o koncentraciji aktivne komponente). Proizvođač - Bayer Pharma, Njemačka. Koristi se kod dijabetesa kao lijek za pretilost. Raspon primjena je širok, ali popis kontraindikacija je impresivan. Za kupnju u ljekarni potrebna je predbilježba.

"Glucophage". Sadrži metformin. Cijena - od 270 rubalja. Postoji oblik srednjeg i dugog djelovanja. Proizvođač - Merck Sante, Francuska. Dobar lijek za dijabetes, ne uzrokuje hipoglikemiju. Može se koristiti u kombiniranom liječenju. Pomaže smanjiti tjelesnu težinu i održavati je normalnom. Ima dobre kritike među dijabetičarima i liječnicima.

"Siofor". Lijek na bazi metformina. Trošak pakiranja iznosi oko 250 rubalja. Tvrtka proizvodi Menarini ili Berlin Chemie, Njemačka. Može se koristiti za liječenje djece starije od 10 godina. Međutim, popis nuspojava i kontraindikacija standardni je za ovu vrstu aktivne tvari.

Prelazak na drugo hipoglikemijsko sredstvo provodi se samo uz dozvolu liječnika. Samo-lijek je zabranjen!

Postoje razne recenzije za ovaj lijek. Neki kažu da im lijek nije odgovarao. Drugi hvale njegov brzi i pouzdan učinak, sposobnost upotrebe s drugim hipoglikemikama. Obično ne izaziva nuspojave.

Lidija: „Imam dijabetes već duže vrijeme. Pokušao sam s mnogim lijekovima za održavanje normalnog šećera nakon jela. Sad sam se zaustavio kod "Diaglinide". Alat dobro pomaže i ne uzrokuje nikakve pritužbe kod mene. Koristim ga s užitkom. "

Dmitrij: "Dijagnosticirana nam je prije nekoliko mjeseci. Postupno, dijeta je prestala pomagati, nakon jela bilo je napadaja hipoglikemije. Liječnik je propisao ovaj lijek. Koristim ga već dva mjeseca, sve se vratilo u normalu. Nema više hipoteze, zdravlje mi se vratilo u normalu. A to su također jeftine i povoljne tablete, što me samo čini sretnom. "

Alexandra: „Dijabetes liječim metforminom. Trebalo se povezati s liječenjem lijekom koji pomaže u održavanju razine glukoze nakon obroka. Liječnik mi je savjetovao da kupim Diaglinid. Odlično ide s mojim lijekovima, stvarno podržava stabilan šećer. Sviđa mi se. "

Aleksej: „Već nekoliko godina patim od dijabetesa. Tablete su mi prestale suzbijati, na terapiju sam morao dodati Diagnlinid. Oni imaju kratak učinak, što vam treba tijekom dana. Uzeo sam nekoliko mjeseci, ali bilo je problema s bubrezima. Bio je prisiljen prebaciti se na inzulin. "

Alla: „Moja baka ima ogromne zdravstvene probleme. Također je dodan dijabetes. Liječi se mnogo više, sada je liječnik dodao te tablete. U početku su bili zabrinuti da je to ruske proizvodnje. Ali kad su pokušali, bili su vrlo iznenađeni kvalitetom lijeka. Brzo djeluje, pouzdano. I nema nuspojava, što je za nju vrlo važno. Općenito, zadovoljni smo ovim lijekom. "

Zaključak

Kao što vidite, lijek je brz i stabilan rezultat. Domaća droga podnosi konkurenciju sa stranim kolegama. Recenzije o ovom lijeku općenito potvrđuju da je omjer cijene i kvalitete optimalan. Stoga se ove tablete često propisuju kao dodatak u liječenju dijabetesa.

Loading...